עולם העסקים בואכה שנות האלפים הוא כפר גלובאלי קטן שבו אנשי עסקים ממדינות שונות מקימות שיתופי פעולה הדוקים. רשויות המס נאלצו להתאים את עצמן במהרה לעולם החדש וליצור תקינה אחידה אשר תאפשר לכל חברה להבין את החבויות החלות עליה ולמלאן בהתאם למצבן החוקי.
כל חברה אשר מקיימת פעילות עסקית בין לאומית נדרשת לתת את הדעת על כמה סוגיות חשובות במיסוי בינלאומי וזאת על מנת לעמוד בדרישות המחוקק ומאידך, לצמצם את חבויות המס שלה לרמה המינימאלית, בהתאם לחוקי המדינות בהן היא פועלת. על כמה מהסוגיות המהותיות במיסוי בינלאומי, בכתבה הבאה:
האינטרקציה בין חוקי המס במדינות השונות
על מנת להתמודד עם המורכבות המשפטית והחוקית של החברות הרב לאומיות ובינלאומית רשויות המס בישראל ומחוצה לה חייבות לפעול בשיתוף פעולה אדוק. על מנת להתמודד עם המצב המסובך מדינות נוהגות לכרות בינהן הסכמים מחייבים שנקראים גם אמנות מס. אמנת מס קובעת באילו מקרים יצטרך הנישום לשלם לכל מדינה ומהו טיב החוביות שיכולו על חברות אשר מקיימות פעילות עסקית בשתי המדינות. על מנת לכרות אמנות מס ברות ישום חייבות מדינות העולם לפעול בשיתוף פעולה תוך שהן מתפשרות או משנות את כמה מחוקי היסוד שעל פיהם נקבעת מערכת המיסוי הפנימית בכל מדינה. ארגונים אשר פועלים ביותר ממדינה אחת חייבים להכיר את אמנות המס על בוריהן וזאת על מנת לוודא שהן אינן מבצעות פעילות בלתי חוקית אגב הפעילות העסקית כמו גם על מנת לצמצם את סך תשלומי המס.
בדיקה השוואתית וקבלת החלטות מכריעות
אחרי הכירות מעמיקה עם אמנות המס חיייבות החברות להשוות בין התנאים שהן מקבלות בכל אחת מהמדינות וזאת על מנת שיכולו לכלכל את צעדיהם בתבונה ולבחור היכן הם מעוניינים לשלם מס חברות. חשוב מאוד לבחון את הסוגיה לעומק, לקבל החלטה ולבצע פעולות שיאפשרו לחברה לשלם מס מינימאלי בהתאם למערכת המיסוי בכל אחת מהמדינות בה היא פועלת. לצורך קבלת ההחלטה חייבים מקבלי ההחלטות להכיר את שיעורי המס במדינות השונות ולא פחות חשוב, את שיטת החישוב על פייה מתקבלות החלטות (קיזוזים, הוצאות מוכרות וכו..) רק מתוך ראיה מעמיקה של התמונה הכוללת ניתן לקבל החלטה מושכלת שתאפשר לחברה להגדיל את שיעור הרווח הנקי.
באדיבות אתר מסקלופדיה